Доступність посилання

ТОП новини

Шотландія може ветувати вихід Великої Британії з ЄС – перший міністр


Нікола Стерджен
Нікола Стерджен

Парламент Шотландії може спробувати накласти вето на вихід Сполученого Королівства зі складу Європейського союзу. Про це в інтерв’ю «Бі-бі-сі» заявила перший міністр Шотландії Нікола Стерджен.

Стерджен зазначила, що закликатиме шотландських парламентарів не давати законодавчу згоду на вихід Великої Британії з ЄС, повідомляє українська служба «Бі-бі-сі».

«Шотландія ясно і рішуче проголосувала за те, щоб залишитися частиною Євросоюзу», – наголосила Нікола Стерджен, лідер «Шотландської національної партії» (SNP), що має більшість у місцевому парламенті.

23 червня у Великій Британії на референдумі більшість громадян – 52 відсотки – підтримали вихід країни з Європейського союзу. Водночас у Шотландії, одній із частин Сполученого Королівства, більшість громадян –62 відсотки – проголосували за те, щоб Велика Британія залишилася у складі ЄС.

Нікола Стерджен уже заявляла, що результати волевиявлення 23 червня можуть стати приводом провести ще один референдум про самовизначення Шотландії у складі Великої Британії. Перший такий референдум відбувся у 2014 році, тоді понад половина виборців висловилася за те, щоб залишитися у складі Сполученого Королівства.

XS
SM
MD
LG