Доступність посилання

ТОП новини

Лещенко просить ГПУ розслідувати перешкоджання діяльності журналістів «Схем» біля МВС


На фото праворуч – охоронці Ігоря Коломойського з наклейками в руках. На фото ліворуч – автомобіль, заклеїний цими наклейками
На фото праворуч – охоронці Ігоря Коломойського з наклейками в руках. На фото ліворуч – автомобіль, заклеїний цими наклейками

Народний депутат Сергій Лещенко направив депутатське звернення до Генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням про перевірку фактів та обставин, що можуть свідчити про перешкоджання законній журналістській діяльності програми «Схеми» під час зйомок біля МВС.

«За словами журналістів, у ході відеозйомки вони стикнулися з блокуванням виконання ними професійних обов’язків охороною Ігоря Коломойського, яка заклеїла лобове та бокове скло автомобіля журналістів з боку водія непрозорими наліпками та унеможливила подальше пересування», – йдеться у депутатському зверненні, датованому 24 червня.

Сергій Лещенко просить організувати перевірку наведених фактів та обставин.

«У разі виявлення порушень відкрити кримінальне провадження за статтею перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», – йдеться у зверненні народного депутата до Генерального прокурора.

22 червня журналісти знімали сюжет про зустріч Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Ігоря Коломойського та Андрія Коболєва у Міністерстві внутрішніх справ, під час чого невідомі, імовірно, охоронці Ігоря Коломойського, заклеїли скло автомобіля знімальної групи програми «Схеми» великими наліпками, після чого керувати автомобілем стало неможливо.

До цього журналісти бачили, як охоронці Ігоря Коломойського стояли з цими наклейками в руках, а також зняли, як вони йшли в бік машини.

Того дня журналісти програми зафільмували, як перед засіданням наглядової ради «Укрнафти» у Міністерстві внутрішніх справ одночасно перебували олігарх Коломойський, екс-прем’єр Арсеній Яценюк і голова «Нафтогазу» Коболєв.

Зокрема, зафіксовано, як на територію МВС заїхали автомобілі Коболєва і Яценюка, а також автомобіль супроводу Коломойського, який був припаркований біля виїзду з міністерства.

Згодом виявилося, що засідання наглядової ради «Укрнафти» було зірване через відсутність кворуму.

Ігор Коломойський раніше неодноразово висловлював підтримку Арсенію Яценюку, коли той був на посаді прем’єра і від якого в тому числі залежав і сам бізнес Коломойського. У владних колах декілька різних джерел стверджують, що тепер, після обрання прем’єром президентського кандидата Володимира Гройсмана, саме Арсен Аваков може виконувати роль такого посередника у перемовинах між Коломойським і президентом Порошенком.

XS
SM
MD
LG