Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: не маю наміру зловживати темою змін до Конституції


Петро Порошенко(©Shutterstock)
Петро Порошенко(©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що не має наміру зловживати темою змін до Конституції України.

«Не маю наміру зловживати темою змін до Конституції і надалі поводитимусь в цьому питанні виважено, відповідально, обережно, як і тепер», – сказав він під час урочистого засідання у Верховній Раді.

На думку Порошенка, зміни до Конституції повинні мати наразі «точковий характер», готуватися ретельно.

«Ставлення до Основного Закону не повинне залежати ні від точки сидіння конкретного політика, ані від поточної розстановки політичних сил в державі», – сказав він.

Президент України вважає, що немає жодних підстав ставити під сумнів зафіксовану в чинній редакції Конституції форму правління.

«Парламентсько-президентська модель – це один із наслідків Революції гідності, а також і індикатор нашої причетності до європейської політичної культури», – зазначив Порошенко.

28 червня в Україні – День Конституції, в пам’ять про ухвалення цього дня 1996 року нині чинного Основного закону України. У Верховній Раді розпочалося урочисте засідання з нагоди Дня Конституції. На засіданні присутні президент України Петро Порошенко, колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, народні депутати України.

Раніше в червні парламентарі ухвалили зміни до Конституції в частині судочинства. У серпні минулого року депутати підтримали президентський законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації у першому читанні. Для ухвалення у другому читанні необхідно буде 300 голосів. У другому читанні цей документ ще не розглядали.

Деякі політики заявляють, що законопроект передбачає «особливий статус» Донбасу, проте президент України Петро Порошенко неодноразово наголошував, що ніякого «особливого статусу» для Донбасу проект змін до Конституції не передбачає.

XS
SM
MD
LG