Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: на Донбасі бойовики не припиняють обстріли українських військових


Проросійський сепаратист біля Донецького аеропорту, архівне фото
Проросійський сепаратист біля Донецького аеропорту, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що у зоні бойових дій на Донбасі обстріли позицій українських військових з боку підтримуваних Росією бойовиків не припиняються.

Як повідомляє прес-центр штабу, сьогодні зафіксовані 19 випадків ведення вогню, з них 13 – на донецькому та 6 – на маріупольському напрямках.

За даними штабу, на донецькому напрямку українські укріплення біля Авдіївки, Пісків, Луганського, Новгородського та Березового бойовики обстрілювали з кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем, а неподалік Майорська – з БМП.

У штабі повідомляють, що на маріупольському напрямку сепаратисти обстріляли українських військових біля Новгородського та Старогнатівки зі стрілецької зброї та гранатометів, а біля Красногорівки – з 120-міліметрових мінометів.

На Луганщині дотримувався режим відносної тиші, додають українські військові.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах сіл Саханка, Комінтернове, Ясинуватої та її околиці, міста Докучаєвськ, селищ Зайцеве, Широка Балка та околиць Донецька. За даними сепаратистів, унаслідок цих обстрілів поранені дві мирні жительки. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 19 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Лозове, Калинове, Золоте і Калинівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG