Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ і ФБР підписали меморандум про співпрацю


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національне антикорупційне бюро України і Федеральне бюро розслідувань США підписали меморандум про співпрацю у антикорупційній сфері, повідомляє прес-служба посольства США в Україні.

«29 червня 2016 виконувач обов’язків помічника заступника ФБР США Метью Мун і директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо зміцнення співпраці між цими агентствами в реалізації антикорупційних ініціатив», – йдеться у повідомленні посольства.

Згідно із документом, відомства спільно працюватимуть над розкриттям злочинів, пов’язаних із міжнародним відмиванням грошей, міжнародним поверненням активів, хабарництвом і корупцією високопоставлених українських чиновників.

Відповідно до законодавства, Національне антикорупційне бюро України є державним правоохоронним органом, на який покладається попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень.

Завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Антикорупційне бюро зареєструвало перші провадження у грудні минулого року.

XS
SM
MD
LG