Доступність посилання

ТОП новини

«Левада-центр»: роботу Путіна на посту президента Росії схвалює 81% росіян


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Діяльністю Володимира Путіна на посту президента задоволений 81 відсоток росіян, незадоволені його роботою 18 відсотків. Про це свідчать дані опитування «Левада-центру».

Найбільше зростання рейтингу Путіна, за даними соціологів, припало на весну 2014 року, коли Росія анексувала Крим. У жовтні 2015 року експерти наводили цифру в 89,9 відсотка і пояснювали цей рекордний показник початком військової операції Росії в Сирії.

Роботу Дмитра Медведєва на посту глави російського уряду схвалює 51 відсоток росіян (місяць тому цей показник становив 54 відсотки). Половина опитаних незадоволена роботою уряду в цілому, дві третини не схвалюють діяльність Держдуми.

Соціологи також запропонували респондентам назвати п’ять-шість політиків і громадських діячів, яким вони найбільше довіряють. У першій трійці Володимир Путін, міністр оборони Сергій Шойгу і глава МЗС Росії Сергій Лавров. Далі йдуть: російський прем’єр Дмитро Медведєв і лідер ЛДПР Володимир Жириновський, мерові Москви довіряють 4 відсотки респондентів, патріарху Кирилу і главі Чечні Рамзана Кадирова по 3 відсотки. Не довіряють нікому з російських політиків 16 відсотків респондентів.

Опитування було проведено 23-27 червня в 137 населених пунктах 48 регіонів Росії.

XS
SM
MD
LG