Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти на Донбасі 17 разів обстріляли українські позиції – штаб


Українська сторона заявляє про 17 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку підтримуваних Росією сепаратистів станом на 18.00 30 червня.

9 з них на донецькому, 6 на луганському та 2 на маріупольському напрямках.

«На донецькому напрямку по захисниках Авдіївки російські окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів різних систем, а згодом долучили ще й 82-міліметрові міномети. Поблизу Троїцького по наших позиціях гатили з ручних протитанкових гранатометів та 122-міліметрових самохідних артустановок, а з автоматичних гранатометів і БМП супротивник обстріляв укріплення неподалік Новгородського та Опитного», – повідомили ввечері 30 червня у штабі української воєнної операції.

«На Луганському напрямку поблизу Кримського, Новозванівки та Новоолександрівки зафіксовано 5 неприцільних обстріли наших позицій з 82міліметрових мінометів та 122-міліметрової артилерії з метою провокації наших бійців на відкриття вогню у відповідь.
На маріупольському напрямку у районі Новогригорівки та Старогнатівки російські окупанти вели вогонь з БМП», – додали у штабі.

Угруповання «ДНР» у четвер заявили про майже 200 мін, нібито випущених українськими військовими на підконтрольну бойовикам частину Донеччини. Угруповання «ЛНР» 30 червня звинуватило українську сторону у перекиданні ближче до лінії розмежування військової техніки.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG