Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман відповів Штайнмаєру: зброєю брязкає Росія, а не НАТО


Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заперечив міністрові закордонних справ ФРН Франку-Вальтеру Штайнмайєру, який раніше назвав навчання НАТО у Східній Європі «брязканням зброєю».

Як передає Deutsche Welle слова Гройсмана, «цим займається Росія, і саме біля кордонів країн-членів НАТО».

В опублікованому 2 липня інтерв’ю українського прем’єра газетам медіагрупи Funke політик зазначив, що на російську загрозу не можна заплющувати очі, інакше вона стане ще більшою.

У зв’язку з цим Київ наполягає на швидкому вступі в НАТО. «Двері в НАТО повинні залишатися відкритими для України», – наголосив Гройсман. Він висловив сподівання, що на саміті НАТО з 8 по 10 липня у Варшаві буде вироблена «ясна стратегія щодо України».

Раніше цього тижня Рада ЄС затвердила продовження пов’язаних із агресією проти України економічних обмежувальних заходів щодо Росії на півроку, до 31 січня 2017 року.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі. У НАТО неодноразово закликали Росію відвести війська і зброю з території Україні. Москва звинувачення України й Заходу відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG