Доступність посилання

ТОП новини

Військові: ситуація в зоні АТО загострилася – 69 обстрілів за минулу добу


Після обстрілу біля Талаківки під Маріуполем, архівне фото
Після обстрілу біля Талаківки під Маріуполем, архівне фото

У прес-центрі штабу антитерористичної операції, що триває на частині сходу України проти підтримуваних Росією збройних сепаратистів і російських військ, повідомили, що впродовж минулої доби ситуація в районі проведення АТО загострилася: бойовики 69 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил АТО.

Найбільше, 38 випадків, застосування зброї бойовиками зафіксовано на маріупольському напрямку, повідомив речник АТО Олег Сушинський. Зокрема, поблизу Водяного бойовики вели вогонь із забороненої мінськими домовленостями 122-міліметрової артилерії. Під обстріли 120-міліметрових мінометів потрапили опорні пункти українських сил у Талаківці, Березові та Красногорівці. Крім цього, безпілотники противника вели повітряну розвідку неподалік Широкина, Павлополя, Новотроїцького.

Неспокійною ситуація залишалася й на донецькому напрямку, додали у прес-центрі. Там бойовики з артилерії калібру 122 міліметри та 120-міліметрових мінометів били по українських військах у Луганському. Також із мінометів, кулеметів великого калібру та гранатометів були обстріляні позиції українських сил у Новоселівці Другій, а під Зайцевом по них вели вогонь із БМП, гранатометів та стрілецької зброї.

На Луганщині була відносна тиша, додали у штабі.

Донецькі сепаратисти заявили, що українські військові протягом ночі випустили 192 міни калібрів 82 і 120 міліметрів по їхніх позиціях на околицях Донецька, Горлівки, Ясинуватої, Докучаєвська та в селах на півдні окупованої частини Донеччини, а також використовували проти бойовиків озброєння БМП, протитанкові керовані ракети, гранатомети і стрілецьку зброю.

Луганські сепаратисти, зі свого боку, заявили про 19 обстрілів їхніх позицій українськими силовиками за всю попередню добу. За їхніми словами, з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів, стрілецької зброї й озброєння БМП були обстріляні їхні позиції в так званому районі пам’ятника князеві Ігорю (на окупованій території Луганщини південніше від Станиці Луганської, де розташований укріплений район бойовиків), а також біля сіл Калинова, Логвинова, Калинівки, Лозового і Хрящівки.

В угрупованні «ЛНР» стверджують, що з їхнього боку втрат немає. Ні угруповання «ДНР», ні українські силовики про свої можливі втрати ще не повідомляли.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG