Доступність посилання

ТОП новини

У виборчих комісіях Дніпра кандидати на вибори до Ради представлені нерівномірно – «Опора»


Дніпро (ілюстраційне фото)
Дніпро (ілюстраційне фото)

Найбільше представництво у дільничних виборчих комісіях на окрузі №27 у Дніпрі, де проводитимуться довибори до Верховної Ради України, отримали 4 кандидатів, серед них – двоє самовисуванців і двоє висуванців партій. Про це в неділю повідомили в регіональному представництві громадянської мережі «Опора».

Зокрема, кандидат-самовисуванець Наталія Варчук матиме 35 членів у ДВК, по 33 члени ДВК матимуть Анатолій Крупський (партія «Відродження»), Сергій Рульов («Об'єднання «Самопоміч») та самовисуванець Олександр Сірий.

Як поінформували в «Опорі», найменше членів ДВК матимуть кандидати Юрій Євтушенко – 2 (партія «Правий сектор»), самовисуванці В’ячеслав Лопатін (4) та Марина Денисенко (9).

В «Опорі» зазначають, що своїм правом подати кандидатури до складу дільничних виборчкомів скористалися 49 суб’єктів виборчого процесу – 6 парламентських фракцій та 43 кандидати. Дільничні виборчі комісії утворювалися в максимальному складі, відповідно до розміру дільниці: 18 членів комісії для великих дільниць, 16 – для середніх,14 – для малих.

На окрузі №27 створили 86 дільничних виборчих комісій.

Проміжні вибори до Верховної Ради України мають відбутися 17 липня на 7 одномандатних округах (№ 23, 27, 85, 114, 151, 183 та 206).

Округ №27 став «вільним» через обрання народного депутата від цього округу Бориса Філатова міським головою Дніпра восени 2015 року.

XS
SM
MD
LG