Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 2 військових поранені, загиблих немає – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 2 військовослужбовців поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його даними, на донецькому напрямку підтримувані Росією бойовики продовжують активно застосовувати важке озброєння по всій лінії зіткнення.

«Зокрема, ворожі артобстріли відбулися у Зайцеві та Пісках, а мінометні – по всьому периметру окупованої Горлівки, Авдіївці, підступах до Донецького аеропорту. Особливо потужні перестрілки між силами АТО та окупантами неодноразово відбулися у Майорську та авдіївській промзоні», – сказав він, додавши, що всього за минулу добу на донецькому напрямку відбулося 38 обстрілів з боку сепаратистів.

Лисенко повідомив, що на маріупольському напрямку ситуація також неспокійна, зокрема, на ділянці фронту Талаківка – Широкине бойовики неодноразово застосовували артилерію.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах околиць Горлівки, Донецька, Докучаєвська, Ясинуватої. За словами сепаратистів, в результаті обстрілу околиць Горлівки зазнала поранень мирна жителька. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 14 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Лозове, Калинівка і Калинове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG