Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: на Львівщині авто в’їхало у натовп протестувальників біля кордону з Польщею, є травмовані


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

На Львівщині автомобіль в’їхав у натовп протестувальників біля кордону з Польщею проти припинення малого прикордонного руху, внаслідок інциденту травмовані троє людей.

«О 14:45 поблизу митного переходу в місті Рава-Руська Жовківського району водій автомобіля «Пежо» з номерними знаками польської реєстрації скоїв наїзд на трьох людей, котрі переходили дорогу пішохідним переходом», – повідомляє прес-служба поліції Львівської області.

У поліції зазначають, що водія, який скоїв наїзд, затримали, ним виявився 43-річний іноземець, який прибув з Польщі на територію України.

Наразі вирішується питання про кваліфікацію правопорушення.

Сьогодні кілька сотень жителів Львівщини перешкоджають в’їзду-виїзду транспорту на території митних постів та у зворотньому напрямку. Таким чином люди висловлюють обурення тим, що відсьогодні Польща тимчасово обмежила малий прикордонний рух.

На початку липня Держприкордонслужба України заявила, що Польща вирішила тимчасово припинити малий прикордонний рух на українсько-польському кордоні. З 4 липня 2016 року українці, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон лише на загальних підставах та документах, визначених польською стороною – паспортні документи та віза.

Пізніше у МЗС України заявили, що це пов’язано з проведенням саміту НАТО у Варшаві та Світовими днями молоді у Кракові, дію угоди про малий прикордонний рух між Україною і Польщею відновлять 2 серпня.

XS
SM
MD
LG