Доступність посилання

ТОП новини

Міністр спорту заявив, що не включить Онищенка в олімпійську збірну


Кінний спорт, ілюстраційне фото
Кінний спорт, ілюстраційне фото

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов заявив, що не підпише наказу про включення народного депутата України Олександра Онищенка до складу національної олімпійської збірної України.

Як написав він у фейсбуці, після рішення Верховної Ради позбавити депутата недоторканності в цьому питанні «не може бути жодних дискусій».

Жданов нагадав, що Онищенко має олімпійську ліцензію з кінного спорту в дисципліні «конкур».

«Людина, яка перебуває під слідством за підозрою у корупції, не може представляти Україну на Олімпійських іграх. У цей час Онищенко має давати пояснення слідчим НАБУ та Генпрокуратури і вчасно з’являтися на допити», – наголосив міністр.

Раніше у вівторок народний депутат України Ігор Онищенко, який є також президентом Федерації кінного спорту України, написав у фейсбуці, що перебуває в Австрії, де нині тренується й готується до Олімпійських ігор. Реагуючи на рішення парламенту, він написав: «Я ухвалив рішення не дозволити себе показово арештувати в залі Верховної Ради».

«Те, що зараз відбувається, – не що інше, як вибірковість процесу за повної відсутності доказової бази. Це своєрідна спецоперація – бездоказова. Усе було узгоджено наперед, і докази не потрібні. Перебіг операції свідчить, що мені не дали б права захищатися належним чином», – заявив Онищенко.

Перед цим Верховна Рада України надала згоду на притягнення народного депутата Олександра Онищенка (група «Воля народу») до кримінальної відповідальності, його затримання й арешт. Генеральний прокурор Юрій Луценко і керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомили, що самого депутата немає в Україні – він іще 2 липня залишив країну.

16 червня до Верховної Ради України внесли подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка і притягнення його до кримінальної відповідальності як одного з організаторів розкрадання державного газу.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За попередніми даними НАБУ, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на суму майже 3 мільярди гривень, у цій справі вже арештовані 10 осіб. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG