Доступність посилання

ТОП новини

Франція підтвердила, що не визнає анексії Криму – Париж


Будівля МЗС Франції в Парижі
Будівля МЗС Франції в Парижі

Міністерство закордонних справ Франції вкотре підтвердило, що офіційний Париж не визнає анексії Росією українського Криму.

На прес-конференції в Парижі речник МЗС, відповідаючи на запитання про повідомлення щодо планованих відвідин групою французьких парламентарів Росії, а також окупованого Криму, заявив: «Позиція Франції чітка й незмінна: разом із Європейським союзом і всією міжнародною спільнотою Франція не визнає незаконної анексії Криму».

При цьому, мовиться в повідомленні на сайті МЗС, речник звернув увагу: будь-які ініціативи, що спрямовані на відхід від цієї позиції, небажані і ні в якому разі ні до чого владу Франції не зобов’язують.

Щодо зустрічі міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна і Франції Жана-Марка Еро, яка відбулася в понеділок, речник коротко сказав, що міністри обговорювали виконання мінських домовленостей і двосторонні відносини.

А про наступну зустріч у «нормандському форматі» він заявив, що дата такої зустрічі буде залежати від поступу у виконанні мінських домовленостей.

Франція підтримує Україну в її протистоянні агресії Росії. Разом із рештою Європейського союзу вона дотримується кількох пакетів санкцій, накладених щодо Росії через окупацію Криму і через втручання на частині Донбасу. Париж уже відмежовувався від поїздок деяких французьких політиків проросійського спрямування до окупованого Криму на порушення українського законодавства. Франція також є учасницею так званого «нормандського формату» переговорів про врегулювання на частині сходу України, разом із Україною, Німеччиною і Росією.

Минулого місяця в Німеччині і Франції заявляли про можливість нової зустрічі в «нормандському форматі» на найвищому рівні. Згадували й про можливість такої зустрічі вже в липні. Про це говорив, серед інших, президент Франції Франсуа Олланд. Україна заявляла, що готова до такої зустрічі. Але в Росії говорять, що можливість цієї зустрічі ближчим часом сумнівна, бо для неї «немає необхідних передумов», як там називають очікувану Москвою готовність Києва виконувати вимоги Кремля.

XS
SM
MD
LG