Доступність посилання

ТОП новини

США запровадили персональні санкції проти керівництва Північної Кореї


Кім Чон Ин із учасниками дитячої вистави «Ми найщасливіші у світі», архівне фото
Кім Чон Ин із учасниками дитячої вистави «Ми найщасливіші у світі», архівне фото

Сполучені Штати Америки запровадили персональні санкції проти керівника Північної Кореї Кім Чон Ина та 10 інших чільних членів керівництва країни і владної в ній партії.

Причиною стали «сумнозвісні порушення прав людини», повідомили в Міністерстві фінансів США.

Крім того, санкції стосуються 5 північнокорейських установ, що займаються пропагандою. Серед підсанкційних осіб – посадовці Міністерства державної безпеки Північної Кореї, що відповідає за концтабори для політичних в’язнів, і Управління виправних закладів Міністерства народної безпеки, що керує трудовими таборами примусової праці.

Санкції передбачають замороження активів цих фізичних та юридичних осіб у межах юрисдикції США.

Як заявив виконувач обов’язків заступника міністра фінансів США у справах боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Адам Зубін, «за Кім Чон Ина Північна Корея продовжує чинити нестерпні жорстокості й влаштовувати труднощі мільйонам своїх людей, здійснюючи, зокрема, позасудові вбивства, примусову працю й тортури».

Як вважають, рішення, що вперше оголосило особисто Кім Чон Ина об’єктом санкцій, розлютить керівництво Північної Кореї, де керівник країни вважається безгрішним і непомильним.

Раніше проти Північної Кореї вже запроваджували кілька пакетів міжнародних санкцій, а також санкції окремих країн через її ядерну й ракетну програми, що суперечать резолюціям Ради безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG