Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: найактивніше бойовики обстрілювали військових на донецькому напрямку


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні в зоні бойових дій на Донбасі найактивніше бойовики обстрілювали українських військових на донецькому напрямку.

Як повідомляє прес-центр штабу, бойовики обстрілювали позиції українських військових біля Авдіївки, використовуючи 120-міліметрові міномети, гранатомети та стрілецьку зброю.

«Також, під ворожий вогонь із заборонених Мінськими угодами 120 міліметрових мінометів потрапило Зайцеве, а під міномети калібру 82 міліметрів – Опитне, Майорськ, Верхньоторецьке і Невельське», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на маріупольському напрямку вночі сепаратисти випустили 20 снарядів зі 152-міліметрової артилерії по українських позиціях в Лебединському, Широкине сепаратисти обстріляли з мінометів калібру 120 міліметрів.

На Луганщині бойовики неприцільно стріляли по українських військових поблизу Новозванівки та Новоолександрівки, додають у штабі.

За даними українських військових, сьогодні зафіксований 21 випадок застосування бойовиками зброї.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах околиць Ясинуватої, селища Трудівське, Зайцева і села Саханка. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 13 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Логвинове, Лозове, Калинівка, Калинове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG