Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон щодо квот української музики в ефірі


Петро Порошенко (архівне фото)
Петро Порошенко (архівне фото)

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який передбачає, що пісні українською мовою мають складати в ефірі не менше ніж 35% від загального обсягу.

Як повідомляє прес-служба президента, метою закону є забезпечення у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше ніж 50% національного аудіовізуального продукту.

16 червня Верховна Рада України ухвалила цей закон. Документ, зокрема, передбачає, що частка пісень державною мовою має становити не менше від 35% від загального часу звучання пісень, розповсюджуваних протягом доби, а також протягом часових проміжків: від 7:00 до 14:00 і від 15:00 до 22:00.

Цей закон набирає чинності через чотири місяці з дня його опублікування. З дня набрання чинності мінімальна частка ведення передач державною мовою має становити протягом першого року – не менше від 50%, протягом другого – не менше від 55%, протягом третього – не менше від 60%.

На початку цього місяця Верховна Рада України не змогла проголосувати за жоден із двох законопроектів про квоту української музики в радіоефірі. Один із двох законопроектів щодо цього відхилили, інший – відправили на повторне перше читання.

XS
SM
MD
LG