Доступність посилання

ТОП новини

Новим гендиректором «Мистецького Арсеналу» обрали Олесю Островську-Люту


Мистецький Арсенал», ілюстративне фото
Мистецький Арсенал», ілюстративне фото

Новим генеральним директором «Мистецького Арсеналу» обрали Олесю Островську-Люту. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі підприємства.

Як повідомили у прес-службі, 13 липня завершується дія контракту з Наталією Заболотною, яка очолює заклад упродовж останніх 6 років.

У березні керівництво «Мистецького арсеналу» і митці висловили стурбованість тим, що Державне управління справами не оголосило про конкурс на посаду генерального директора установи, як того вимагає закон. Згодом в ДУС повідомили, що в «Мистецькому арсеналі» таки буде проведений конкурс на керівну посаду.

Із 2010 року у «Мистецькому арсеналі» було реалізовано близько 60 проектів, які відвідали понад 3 мільйони людей. До того ж, керівництво музейного комплексу зазначило, що заклад вдалося вивести на прибутковий рівень, попри занепад, в якому він перебував раніше. За рахунок коштів від вхідних квитків вдається утримувати величезний комплекс і розвивати нові проекти.

Олеся Островська-Люта була першим заступником міністра культури України. Є автором статтей з питань українського мистецтва і сучасної культури в українських та іноземних виданнях.

XS
SM
MD
LG