Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі відкрили кримінальне провадження через інцидент журналістки з кандидатом


Через інцидент, який стався між журналісткою каналу «1+1» Дар’єю Білан і кандидатом в народні депутати на 27-му окрузі в Дніпрі Загідом Красновим, поліція Дніпра відкрила кримінальне провадження про перешкоджання журналістській діяльності. Інформацію про це Радіо Свобода в четвер підтвердила прес-секретар міського відділу поліції Інна Тарасенко.

За її даними, заява від журналістки надійшла до Бабушкінського відділення поліції: журналістка повідомила, що підійшла до кандидата в народні депутати, самовисуванця Загіда Краснова з метою взяти інтерв’ю, але він відмовився, такі дії вона розцінила як перешкоджання її журналістській діяльності.

Як повідомила Інна Тарасенко, в заяві журналістки не йдеться про погрози чи тиск, а лише про відмову від інтерв’ю.

«Право журналістки подати заяву, кримінальне провадження відкрите, однак воно може бути закрите, якщо виявиться, що порушень не було», – сказала Радіо Свобода Інна Тарасенко.

У виборчому штабі кандидата у четвер Радіо Свобода відкинули звинувачення щодо перешкоджання журналістській роботі представниці телеканалу.

«Він (Ред. – Краснов) її пальцем не займав, а вона написала, що перешкоджали її журналістській роботі, відмовляли в інтерв’ю. Це було не прохання про інтерв’ю, а провокування, це інтерв’ю не було узгоджене. Людина йшла в своїх справах, її висмикнули на вулиці, почали провокувати. Краснов не перешкоджав її журналістській діяльності, і якщо вона стверджує, що він застосував до неї фізичну силу, це неправда, ми подаватимемо до суду», – сказала у коментарі Радіо Свобода довірена особа кандидата Катерина Збарська.

Раніше телеканал «1+1» заявив про погрози журналістці департаменту журналістських розслідувань «Українські сенсації» Дар’ї Білан з боку охоронця кандидата в народні депутати на довиборах у Дніпрі Загіда Краснова. За інформацією «1+1», сам політик у грубій формі відмовився відповідати на запитання про розкрадання бюджетних коштів та про свої зв'язки з екс-регіоналом Олегом Царьовим. Також, за словами журналістки, охоронець кандидата Загіда Краснова погрожував знімальній групі телеканалу.

Проміжні вибори до Верховної Ради України мають відбутись 17 липня на 7 одномандатних округах (№ 23, 27, 85, 114, 151, 183 та 206).

Округ №27 у Дніпрі став «вільним» через обрання народного депутата від цього округу Бориса Філатова міським головою восени 2015 року. На місце депутата претендує 59 кандидатів.

XS
SM
MD
LG