Доступність посилання

ТОП новини

В СЦКК заявили про провокацію бойовиків у Горлівці на вихідні


На місці одного з влучань у Горлівці, фото 10 липня 2016 року
На місці одного з влучань у Горлівці, фото 10 липня 2016 року

Українська сторона Спільного центру контролю і координації на Донбасі заявляє, що обстріл Микитівського району окупованої Горлівки, що стався в ніч із 9 на 10 липня, здійснили з метою провокації самі бойовики, звинувативши в цьому Збройні сили України.

Як мовиться в повідомленні, яке оприлюднив у фейсбуці прес-центр штабу антитерористичної операції на частині Донбасу, після того обстрілу «з метою об’єктивної фіксації порушень режиму припинення вогню» в той район 10 липня були направлені патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які мали зафіксувати наслідки нічного обстрілу. Однак невідомі особи завадили їм виконати свої обов’язки та, заблокувавши рух, змусили покинути район, повідомили у прес-центрі.

«Українська сторона СЦКК глибоко стурбована цим фактом, адже такий стан справ вказує на імовірність фальсифікації і, як наслідок, безпідставні звинувачення на адресу Збройних сил України», – мовиться в повідомленні. Через це, повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Віталій Іванов, із метою встановити об’єктивну картини того, що сталося, українська сторона звернулася по допомогу до небайдужих місцевих мешканців.

За їхньої активної підтримки і провівши аналіз доступної інформації, вдалося встановити, що провокативний обстріл здійснили самі бойовики з використанням мінометів, встановлених на транспортних засобах, а стріляли з позицій, що приблизно за 3 кілометри 400 метрів від обстріляних місць. Це означає, що обстріл здійснили з території, що нині окупована сепаратистами й російськими військами.

«Варто наголосити на тому, що бойовики добре знали, куди ведуть вогонь та якого ефекту прагнуть досягнути: тотальний хаос, упереджене ставлення місцевого населення до Збройних сил України та СММ ОБСЄ», – мовиться в повідомленні.

Донецькі сепаратисти вранці 10 липня звинувачували українських військових в обстрілах, зокрема, околиць Горлівки, де, за їхніми словами, внаслідок цього був поранений мирний мешканець.

XS
SM
MD
LG