Доступність посилання

ТОП новини

Влада Афганістану заперечила плани поновити мирні переговори з талібами


Прапори Афганістану і Пакистану
Прапори Афганістану і Пакистану

В апараті президента Афганістану заявили, що наразі не існує планів поновлювати мирні переговори з ісламістським рухом «Талібан», що є головним збройним супротивником афганської влади.

Як сказав речник президента Афганістану Гарун Чахансурі, група з чотирьох країн, створена у сподіванні поновити переговори з талібами, не планує зустрічатися.

Речник додав, що Афганістан продовжує потерпати від дій «терористичних угруповань, що діють із території Пакистану і мають там підтримку».

Група у складі Афганістану, Пакистану, Китаю і США зустрічалася протягом цього року п’ять разів, але представники талібів відмовилися брати участь у цих зустрічах.

Президент Афганістану Ашраф Гані звинувачує Пакистан у наданні прихистку лідерам афганських талібів. Ісламабад відкидає ці звинувачення.

Гані, обійнявши посаду 2014 року, заявляв тоді, що хоче домовитися про мир із рухом «Талібан» і його союзником, ісламістською мережею Хаккані. Але низка нападів у Кабулі, здійснених цього року, привели Гані до того, що він перервав діалог із Пакистаном, доки, за його словами, Ісламабад не припинить підтримувати талібів.

XS
SM
MD
LG