Доступність посилання

ТОП новини

Кількість загиблих і поранених в результаті атаки у Ніцці зросла


Криміналісти працюють з вантажівкою, яка в’їхала в натовп людей у Ніцці, 15 липня 2016 року
Криміналісти працюють з вантажівкою, яка в’їхала в натовп людей у Ніцці, 15 липня 2016 року

Французька влада повідомляє про збільшення до щонайменше 84 кількості жертв нападу у місті Французької Рив’єри Ніцці в четверуввечері, де водій вантажівки на високій швидкості в’їхав у натовп людей, що святкували День взяття Бастилії. Повідомляється також про сотні поранених, хоча раніше влада оцінювала їх десятками.

Влада поки не вказує офіційно особу нападника. Але повідомляється, що поліція виявила на місці події документи, які засвідчують особу 31-річного жителя Франції туніського походження. Агенція Reuters з посиланням на джерела в правоохоронних органах заявила, що підозрюваний був відомий поліції, але не спецслужбам.

Світова спільнота продовжує висловлювати співчуття Франції через теракт у Ніцці.

Голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що Європа «єдина з сім’ями жертв, французьким народом і урядом у боротьбі проти насильства та ненависті».

Канцлер Німеччини Анґела Меркель, виступаючи в кулуарах саміту азійських і європейських лідерів у Монголії, заявила що «Німеччина виступає в боротьбі з тероризмом на боці Франції, об'єднавшись з багатьма іншими».

У секретаріаті прем’єр-міністра Великобританії Терези Мей назвали напад «жахливим». «Ми шоковані і стурбовані», – мовиться у заяві.

Новопризначений міністр закордонних справ Великобританії Боріс Джонсон сказав, що «шокований і засмучений» втратами життів у Франції.

Прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян висловив співчуття Франції і заявив: «Ми рішуче засуджуємо тероризм у всіх його формах».

За фактом нападу у Ніцці Паризька прокуратура порушила справу за статтею про тероризм. Жодне з угруповань відповідальності за напад на себе не взяло. Українські дипломати з’ясовують, чи є з-поміж понад 80 жертв атаки у Ніцці українські громадяни.

XS
SM
MD
LG