Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: силовики розслідують викрадення журналістки видання «Голос-Інфо» з Івано-Франківська


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Правоохоронці розслідують викрадення журналістки видання «Голос-Інфо» з Івано-Франківська.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, Старобільська місцева прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 1 статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

«Встановлено, що на територію, тимчасово непідконтрольну українській владі, журналістка поїхала у власних справах та, перебуваючи там, продовжувала займатись журналістською діяльністю, а саме готувала статті до газети та сайту про життя людей на окупованій території, їх побут, проблеми, зв’язок із Україною», – йдеться у повідомленні

У прокуратурі зазначають, що до Старобільського відділу поліції надійшло повідомлення від голови об’єднання «Голос народу Івано-Франківщини» про те, що на непідконтрольній українській владі території представники угруповання «ЛНР» незаконно позбавили волі жительки Івано–Франківська, журналістку газети «Голос народу Івано-Франківщини» та інтернет-порталу «Голос-Інфо».

21 червня сепаратисти угруповання «ЛНР» заявили про затримання української журналістки з Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу «Голос-інфо». За словами сепаратистів, затримана «за завданням українських спецслужб займалася збором і передачею інформації політичного і військового характеру», щодо журналістки порушили «кримінальну справу» за статтею «шпигунство».

Згодом видання «Голос-інфо» підтвердило, що журналістка, про затримання якої заявили бойовики, є їхньою співробітницею Ольгою Сворак. У редакції заявили, що Cворак перебувала в Києві, на окуповану територію вона «поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала».

Згодом у Службі безпеки України назвали фейком повідомлення сепаратистів про співпрацю з українськими спецслужбами журналістки з Івано-Франківська.

XS
SM
MD
LG