Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: «закони» на окупованих територіях Луганщини готували громадяни Росії – свідчення


«Інавгурація» лідера угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького в колонному залі будівлі обласної ради, Луганськ, 4 листопада 2014 року
«Інавгурація» лідера угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького в колонному залі будівлі обласної ради, Луганськ, 4 листопада 2014 року

Служба безпеки України оприлюднила 15 липня свідчення затриманої на Луганщині громадянки, яка стверджує, що ухвалені угрупованням «ЛНР» «закони» готували фахівці з Росії.

«Правоохоронці встановили, що мешканка Луганська увійшла до складу «народної ради ЛНР» одразу після її утворення, активно займалася «законотворчою діяльністю». За свідченням колишньої «депутатки», насправді «закони» готували фахівці з Росії, копіюючи російські аналоги з незначними корективами. Вже у готовому вигляді тексти передавалися ЛНРівським «депутатам», – ідеться в повідомленні спецслужби.

За даними СБУ, її співробітники затримали на Луганщині колишню активістку «антимайдану», яка нещодавно повернулася на контрольовану урядом України територію. Перед затриманням жінка встигла оформити та отримати українську пенсію та переселенські виплати.

У повідомленні також стверджується, що жінка сама залишила окуповану терористами територію області. «Сьогодні вона вважає свою участь у діяльності сепаратистського «парламенту» помилкою та почала активно співпрацювати зі слідством», – додають в СБУ.

Затриманій громадянці повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України («посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»). Триває досудове слідство.

XS
SM
MD
LG