Доступність посилання

ТОП новини

Александровська заявляє, що медики обстежували її сім годин


Алла Александровська
Алла Александровська

Лідера комуністів Харківщини, екс-народний депутат Алла Александровська, яка перебуває під арештом в слідчому ізоляторі, заявляє, що напередодні лікарі впродовж семи годин обстежували її. Про це вона розповіла Радіо Свобода в залі суду, який сьогодні розглядав апеляційну скаргу щодо обрання запобіжного заходу Александровській.

«Мене обстежили вчора. Підтвердили діагнози: ішемія серця, гіпертонія другого ступеню і найнеприємніше аритмія. Аритмія, на жаль, практично не лікується, як сказали мені кардіологи, аритмія може дійти до такої стадії, що серце перестане працювати, я повинна бути під постійним наглядом лікарів», – заявила вона.

Александровська повідомила, що лікарі Харківської міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги провели їй УЗІ, дослідження серця та провели інші діагностичні процедури. За словами Александровської, кардіолог призначив їй ліки і після цього її відправили назад в СІЗО.

Комуністка заявляє про погане самопочуття і просить керівництво СІЗО дозволити користуватися приладом для вимірювання тиску, бо не довіряє медикам.

Керівництво пенітенціарної служби Харківської області наразі не озвучує даних про стан здоров’я затриманої.

Напередодні син підозрюваної Олександр Александровський заявив про серйозні проблеми матері зі здоров’ям та її госпіталізацію.

Служба безпеки України 28 червня повідомила Аллі Александровській про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і частиною 3 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід для Александровської у вигляді арешту на 60 діб без права внесення застави.

8 липня Європейський суд з прав людини терміново розглянув скаргу захисту Александровської щодо ненадання належної медичної допомоги затриманому лідерові комуністів і зобов’язав українських медиків вжити необхідних заходів для дотримання права арештованої на меддопомогу. 12 липня Жовтневий районний суд Харкова зобов’язав начальника харківського СІЗО забезпечити заарештованій Александровській право на лікування.

Алла Александровська очолює харківський обласний осередок Комуністичної партії України (політична діяльність партії припинена наказом Міністерства юстиції) від 1996 року, чотири рази обиралася народним депутатом України, двічі – депутатом Харківської облради.

XS
SM
MD
LG