Доступність посилання

ТОП новини

У Франції вшановують жертв нападу в Ніцці


Ніцца, 15 липня 2016 року
Ніцца, 15 липня 2016 року

У Франції триває триденний національний траур, люди вшановують жертв нападу в Ніцці, унаслідок якого загинули щонаменше 84 людини.

Президент Франсуа Олланд 16 липня зустрінеться з радниками з питань безпеки, які з’ясовують мотив атаки, за яку жодне угруповання не взяло відповідальність.
Опівдні в країні відбудеться хвилина мовчання.

Прокурор Парижа Франсуа Моленс, який розслідує напад, заявив 15 липня, що напад має «ознаки дій терористичної організації», і що слідчі «намагатимуться встановити, чи мав нападник підтримку спільників».

Моленс сказав, що серед загиблих в Ніцці є 10 дітей і підлітків. Він також сказав, що 52 із 202 поранених перебувають в критичному стані, з них 25 на апаратах підтримки життя.

Нападник за кермом вантажівки проїхав близько двох кілометрів крізь натовп людей на набережній курортного міста Ніцци на Лазуровому березі на півдні Франції, що зібралися на феєрверк із нагоди національного свята Франції, яке святкують 14 липня, а потім відкрив вогонь із вогнепальної зброї. Зловмисник, ідентифікований як 31-річний Мохамед Лауаєж Булель, був застрелений поліцією.

За останні 19 місяців у Франції це вже третій напад з масовими втратами.

XS
SM
MD
LG