Доступність посилання

ТОП новини

США призупиняють авіаудари проти бойовиків у Сирії та Іраку з турецької бази Інджирлік


Військові США тимчасово зупинили повітряні удари, що здійснювалися проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Сирії та Іраку з бази Інджирлік на південному сході Туреччини.

Представник Пентагону сказав 16 липня, що вильоти бойових літаків із авіабази Інджирлік були припинені «через закриття повітряного простору», що сталося внаслідок спроби перевороту в Туреччині.

Згідно з заявою оборонного відомства, центральне командування США вдалося до заходів із метою мінімізувати негативні наслідки закриття Інджирліка. Водночас військове командування США в Європі наказало американським силам у Туреччині вжити максимальних заходів захисту.

16 липня сили США в Туреччині були переведені на рівень захисту «Дельта». Такий рівень оголошується, коли відбувається або неминучим є теракт, припиняється вся несуттєва діяльність, усі ресурси розміщуються на оборонних позиціях на випадок нападу.

США мають близько 2200 військовослужбовців і цивільних співробітників у Туреччині, з них близько 1500 перебувають на авіабазі Інджирлік.

XS
SM
MD
LG