Доступність посилання

ТОП новини

МВС Франції запросило «патріотів» стати резервістами для охорони правопорядку після теракту в Ніцці


Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов запропонував всіх охочим молодим «патріотам» долучитися до лав резервної служби поліції для охорони правопорядку після теракту в Ніцці 14 липня. У заяві 16 липня міністр попросив зголоситися «всіх французьких патріотів, які хочуть приєднатися до оперативного резерву», який нині складає 12 тисяч осіб віком від 17 до 30 років.

Він наголосив, що така підтримка буде особливо важливою в час, коли країна оговтується від третьої за останні 18 місяців атаки ісламістів.

Сам міністр внутрішніх справ після теракту в Ніцці зазнав критики щодо неефективності роботи підконтрольних йому силових структур. Лідер ультраправої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен закликала Казньова піти у відставку.

Казньов заявив, що спецслужби нічого не знали раніше про нападника у Ніцці, тому що «він не виділявся».

31-річний Мохамед Лауаєж Булель був застрелений поліцією після його атаки пізно ввечері 14 липня на набережній курортного міста Ніцци і стрілянини по натовпу, через що загинули 84 людини і близько 300 були поранені.

Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад у Ніцці, заявивши, що то їхній «солдат» був водієм вантажівки. У заяві ісламісти вказували, що напад стався «у відповідь на заклик атакувати країни, що входять до коаліції, яка бореться з «Ісламською державою».

XS
SM
MD
LG