Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Дніпрі: поліція порушила 5 кримінальних проваджень


Голосування, 17 липня 2016 року
Голосування, 17 липня 2016 року

У перебігу виборів на 27-му виборчому окрузі в Дніпрі до поліції надійшло 100 заяв, за 5 фактами порушені провадження, дані внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань. Про це в понеділок повідомили в обласному управлінні Національної поліції.

За даними поліції, зокрема, в день виборів до працівників поліції із заявою звернувся голова однієї з виборчих дільниць, який повідомив, що під час голосування один з чоловіків намагався винести з приміщення свій виборчий бюлетень. За цим фактом до ЄРДР внесені відомості за частиною 1 статті 158 Кримінального кодексу (незаконне використання бюлетеня). Також цього дня на іншій дільниці невідома особа умисно знищила бюлетень. Цей факт слідчі класифікували за частиною 1 статті 357 Кримінального кодексу.

Окрім того, поліція відкрила провадження через отримане неправдиве повідомлення про підготовку вибуху у приміщеннях кафе, ресторану та штабу однієї з політичних партій.

Також один з фактів порушення виборчого законодавства стосувався спроби підкупу виборців: в одній із соціальних мереж поширювалось оголошення про додатковий заробіток особам, які прописані у Соборному районі Дніпра, за голосування за одного з кандидатів. За цим фактом поліція відкрила провадження за частиною 2 статті 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця).

«Всі ці факти зареєстровані, наразі за ними проводяться слідчі дії», – поінформували в поліції.

Раніше командир батальйону патрульної поліції в Дніпрі Денис Пєтухов повідомив, що безпосередньо в день голосування поліція отримала близько 40 заяв про порушення на виборах. За його даними, зокрема, було зареєстровано 17 фактів фотографування бюлетенів, два факти винесення бюлетенів з дільниць, один підкуп виборця й один факт підписання протоколу про підсумки голосування до його заповнення.

Проміжні вибори до Верховної Ради України відбулись 17 липня на 7 одномандатних округах (№ 23, 27, 85, 114, 151, 183 та 206).

Округ №27 у Дніпрі став «вільним» через обрання народного депутата від цього округу Бориса Філатова міським головою восени 2015 року. На місце депутата претендувало 59 кандидатів.

XS
SM
MD
LG