Доступність посилання

ТОП новини

Єреван: із захопленої будівлі поліції звільнили ще одного заручника


Поліція блокує захоплений відділок у Єревані, 17 липня 2016 року
Поліція блокує захоплений відділок у Єревані, 17 липня 2016 року

У Єревані з будівлі поліції, захопленої озброєними активістами руху «Установчий парламент», звільнили третього заручника, повідомляє Служба національної безпеки (СНБ) Вірменії.

У відомстві зазначили, що «подібні обнадійливі епізоди не гарантують бажаного результату і не виключають можливих трагічних наслідків». У СНБ Вірменії також зауважили, що в учасників нападу «немає альтернативи якнайшвидшого виконання всіх вимог влади».

Напад на будівлю відділення поліції у Єревані стався вранці 17 липня. Під час перестрілки один поліцейський загинув, четверо були поранені.

У заручниках у нападників, за останніми даними, залишаються троє людей, серед яких заступник начальника поліції Вірменії Вартан Єгіазарян і заступник начальника поліції Єревану Валерій Осипян.

Представники «Установчого парламенту» вимагають звільнення арештованого минулого місяця лідера руху Жірайра Сефіляна і кількох його соратників, яких вони вважають політв’язнями.

Влада Вірменії виключила можливість виконання цих вимог, однак продовжує переговори з озброєними активістами. Підрозділи спецназу біля захопленої будівлі перебувають у стані бойової готовності, однак наказу про штурм, як повідомляють у СНБ Вірменії, вони поки не отримували.

«Установчий парламент», серед активістів якого ветерани війни у Нагірному Карабасі, відомий організацією акцій протесту з вимогами відставки президента Вірменії Сержа Сарґсяна.

XS
SM
MD
LG