Доступність посилання

ТОП новини

Міністр закордонних справ Великої Британії закликає Росію допомогти в усуненні Асада


Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон
Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон

Новий голова зовнішньополітичного відомства Великої Британії Борис Джонсон наполягає, щоб Росія чинила тиск на президента Сирії Башара Асада, аби він пішов у відставку.

Натомість Росія, уряд Асада та ще один його союзник Іран наполягають, що він має піти, лише якщо за нього не проголосують на виборах до нового уряду.

Британський міністр закордонних справ Борис Джонсон уперше зустрінеться для обговорення проблем у Сирії разом зі своїми колегами з Німеччини, Франції, Італії, Євросоюзу і США в Лондоні 19 липня.

«Я висловлюся чітко: страждання сирійського народу не закінчаться, поки Асад залишається при владі. Міжнародне співтовариство, у тому числі й Росія, повинні об’єднатися на цих засадах», – зазначив Борис Джонсон напередодні зустрічі.

Ці заяви суперечать попереднім висловлюванням Джонсона, який торік закликав Велику Британію відмовитися від «мислення часів Холодної війни» та співпрацювати з Асадом. Джонсон вважав раніше, що в Сирії Асад є кращою альтернативою, ніж угруповання «Ісламська держава».

Попередньо Росія та США домовилися сприяти переговорам щодо мирного врегулювання конфлікту в Сирії. Про це заявив держсекретар США Джон Керрі після зустрічі з Сергієм Лавровим у березні 2016 року. http://www.radiosvoboda.org/a/news/27861000.html

XS
SM
MD
LG