Доступність посилання

ТОП новини

Уряд створив три територіальних управління Міністерства з питань окупованих територій


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України створив три територіальних управління Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб в Донецькій, Луганській і Херсонській областях. Про це йдеться у розпорядженні від 13 липня, опублікованому на урядовому порталі.

Уряд схвалив пропозицію Міністерства про створення його територіальних органів у районах безпосередньої близькості до зони АТО і тимчасово окупованій території України.

В пояснювальній записці до документа зазначається, що це дозволить забезпечити на місцевому рівні реалізацію державної політики з питань тимчасово окупованої території України та окремих територій Донецької та Луганської областей, «де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, з метою реінтеграції зазначеної території та її населення в єдиний конституційний простір України».

20 квітня Кабмін затвердив створення Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, главою цього відомства обрали Вадима Черниша, який до цього очолював Держагентство з питань відновлення Донбасу.

У липні Верховна Рада виділила Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб 10,2 мільйона гривень.

XS
SM
MD
LG