Доступність посилання

ТОП новини

Матіос: на Донбасі затримали заступника командира 53-ї бригади


Анатолій Матіос
Анатолій Матіос

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що в зоні бойових дій на Донбасі за підозрою у продажу підтримуваним Росією бойовикам боєприпасів затримали заступника командира 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Про Матіос написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, затриманий продавав патрони і гранати РГД-5.

«За 66 880 гривень продавав смерть, що могла (вже не зможе) наздогнати підлеглих, цивільних або випадкових людей. Главк «К» СБУ встановив, хто торгує смертю, оперативно забезпечив здійснення всіх процесуальних дій, а слідчі Головної військової прокуратури тільки що затримали «на гарячому», – написав він.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 були поранені.

XS
SM
MD
LG