Доступність посилання

ТОП новини

Росія у Сирії бомбардувала базу, яку використовують американці й британці – ЗМІ


Росіяйський Міг-29 (ілюстраційне фото)
Росіяйський Міг-29 (ілюстраційне фото)

Російські винищувачі минулого місяця бомбардували таємну базу на південному сході Сирії, яку використовують британські та американські спеціальні сили, повідомляють ЗМІ.

Видання Wall Street Journal 21 липня опублікувало статтю, у якій мовиться, що британський контингент у складі 20 солдатів був відведений з бази за 24 години до російського бомбардування.

«Їхньою метою була секретна база, яка використовувалася елітними британськими й американськими силами», – мовиться у повідомленні, яке стосується атаки 16 червня біля кордону з Йорданією.

Після авіаударів військове командування США вийшло на контакт з російською штаб-квартирою у сирійській провінції Латакія і повідомило, що база використовувалася міжнародною коаліцією, яка воює проти угруповання «Ісламська держава». Але й після цього застереження російська авіація нанесла другу хвилю авіаударів по цій базі, зазначає Wall Street Journal.

Військові й представники спецслужб США повідомили газеті, що атаки, у результаті яких загинули 4 сирійські повстанці, були кампанією Москви проти Вашингтона, щоб змусити до тіснішої кооперації під час нанесення авіаударів у Сирії.

Вашингтон офіційно не дав відповіді щодо цієї ситуації. Немає офіційних коментарів і Москви.

XS
SM
MD
LG