Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про 26 обстрілів позицій українських військ


Танки сепаратистів біля Горлівки, архівне фото
Танки сепаратистів біля Горлівки, архівне фото

У прес-центрі штабу антитерористичної операції, що триває на частині сходу України проти підтримуваних Росією збройних сепаратистів і російських військ, повідомили, що з початку доби і впродовж дня підрозділи українських військ були обстріляні станом на 18-у годину 26 разів.

Як повідомив речник АТО Олег Сушинський, напружена ситуація склалася на маріупольському напрямку. Там противник вдався до збройних провокацій у районі Новогригорівки, де із забороненої мінськими домовленостями 122-міліметрової артилерії бив по українських опорних пунктах. Також із 120- та 82-міліметрових мінометів бойовики обстріляли українських бійців у Талаківці, Водяному та двічі у Старогнатівці. Крім цього, поруч із Широкином по українських позиціях стріляли з кулеметів великого калібру та вели снайперський вогонь.

На донецькому напрямку 82-міліметрові міномети та гранатомети були використані проти українських військ у Невельському, гранатомети різних систем – в Авдіївці, а стрілецька зброя – поруч із Зайцевом, Травневим та Верхньоторецьким.

На Луганщині з півночі та впродовж дня зберігалася відносна тиша, додав речник.

Донецькі сепаратисти ще вдень заявляли, що українські силовики обстрілювали їхні позиції протягом попередньої доби з артилерії калібру 122 міліметри, мінометів калібрів 120 і 82 міліметри, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів і стрілецької зброї на околицях Ясинуватої, зокрема, в селах Василівці, Спартаку й Жабичеві, в селі Білій Кам’янці Бойківського району (бойовики далі називають район його старою назвою «Тельманівський»), селищах Михайлівці й Зайцеві під Горлівкою, селах Пікузи (бойовики далі називають його «Комінтернове»), Ужівці (за версією бойовиків, «Ленінському») і Саханці. Вони заявили, що всього по їхніх позиціях за минулу добу було здійснено 610 пострілів.

Луганські сепаратисти заявили про атаку Збройних сил України на їхні позиції в районі Калинова – Попасної. Перед цим, іще вранці, вони заявляли про десять обстрілів їхніх позицій українськими силовиками протягом попереднього дня. За їхніми твердженнями, тоді були обстріляні їхні позиції в селах Калинові, Калинівці, Логвинові і Смілому з танкових гармат, мінометів калібру 120 і 82 міліметри, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Підтримувані Росією збройні сепаратистські угруповання «ДНР» і «ЛНР» Генеральна прокуратура України визнала терористичними.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG