Доступність посилання

ТОП новини

Влада Туреччини видала ордери на арешт 42 журналістів


Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган

Турецька влада видала ордери на арешт 42 журналістів, повідомляють місцеві телеканали.

Затримання журналістів є останнім кроком у кампанії уряду президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, розпочатій після невдалої спроби військового перевороту в країні.

Серед тих, хто може бути затриманий, – відома коментатор і колишня парламентар Назли Илиджак, повідомляють телеканали NTV і CNN-Türk.

Илиджак звільнили з проурядового видання Sabah у 2013 році через критику міністрів, спійманих на причетності до корупції.

Турецька влада поклала провину за корупційний скандал 2013 року на проповідника Фетхуллаха Ґюлена, який живе у США. Його також звинуватили у підготовці перевороту в Туреччині у ніч на 16 липня цього року.

Ще до спроби перевороту Анкару критикували за придушення свободи ЗМІ.

За останні дні, що минули після спроби заколоту, влада Туреччини затримала або звільнила понад 60 тисяч військовослужбовців, поліцейських, суддів, вчителів, державних службовців і бюджетних працівників.

Ердоган також заявляв про готовність відновити смертну кару в країні, «якщо цього вимагатиме народ».

25 липня президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що «Туреччина у своєму нинішньому стані не може стати членом (ЄС – ред.) ні найближчим часом, ні у довшій перспективі».

Юнкер повторив заяву інших лідерів Євросоюзу про те, що всі переговори про членство з Туреччиною зупинять відразу, якщо Анкара відновить смертну кару.

XS
SM
MD
LG