Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон про збільшення штрафів за керування авто у нетверезому стані


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким збільшуються штрафи за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

«Крім зброї у вигляді пістолета та наручників, треба озброїти поліцейських правами, законами і відповідальністю за скоєнні правопорушення. Бо є неприйнятним, коли знахабнілий мажор, викинувши пару тисяч з вікна, думає, що він може продовжити діяти, створюючи загрозу дорожній безпеці та безпеці в країні», – сказав Порошенко, якого цитує його прес-служба.

Водночас керівник патрульної поліції Олександр Фацевич зазначив, що більшість ДТП, в яких гинуть люди, відбуваються через те, що за кермом перебуває нетверезий водій.

«Коли патрульні зупиняють транспортні засоби та перевіряють водія на рівень алкогольного сп’яніння, то іноді відчувають шок, бо рівень буває 4 проміле. Кожен громадянин має відчувати, що він несе відповідальність», – сказав він.

7 липня Верховна Рада України збільшила штрафи за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Відповідно до закону № 4373, керування транспортом особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортом особі, яка перебуває в стані сп’яніння, передбачає накладення штрафу на водіїв у розмірі 10200 гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на строк один рік.

Повторне протягом двох років вчинення цих порушень передбачає накладення штрафу на водіїв 20400 гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на строк три роки.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

XS
SM
MD
LG