Доступність посилання

ТОП новини

Українська прокуратура вдруге викликає на допит з Криму екс-начальника штабу ВМС України


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Військова прокуратура Південного регіону України знову викликає на допит колишнього начальника штабу, першого заступника командувача Військово-морських сил Збройних сил України Дмитра Шакура. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За інформацією прокуратури, колишнього українського військового, який зараз проживає в анексованому Севастополі, чекають на допит у слідчого з особливо важливих справ слідчого відділу військової прокуратури Південного регіону України в Одесі 28 липня.

Дмитра Шакура викликають для ознайомлення зі справою проти нього про держзраду і дезертирство, уточнюють в прес-службі відомства.

Військового вже викликали на допит до Одеси в лютому 2016 року.

Глава Військової прокуратури України Анатолій Матіос раніше повідомив, що після анексії Криму на бік Росії перейшли понад вісім тисяч українських військових, які служили на півострові.

Відразу після анексії півострова, в квітні 2014 року, в Міноборони України повідомляли про те, що на материкову частину України виїхали 3197 військовослужбовців та членів їхніх сімей.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG