Доступність посилання

ТОП новини

Учасників хресної ходи УПЦ (МП), які прямували зі сходу України, мають автобусами привезти до Києва


Учасники хресної ходи, Бориспіль, 25 липня 2016 року
Учасники хресної ходи, Бориспіль, 25 липня 2016 року

Учасників хресної ходи УПЦ (МП), які прямували до Києва зі сходу України, мають автобусами доправити до столиці.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, за словами учасників заходу, у зв’язку з загрозою безпеці їх автобусами привезуть до Києва, де віряни мають намір переночувати на території одного зі столичних монастирів.

Раніше повідомлялося, що біля Києва учасники ходи зупинилися, щоб відпочити, в селі Велика Олександрівка на території каплиці.

Водночас на західних околицях Києва віряни продовжили хресну ходу, організовану Українською православною церквою (Московського патріархату), вони прямують до Києва житомирською трасою.

Сьогодні вранці «надійшли два анонімні повідомлення, що маршрутом хресної ходи, а саме у Святошинському районі та у напрямку міста Бориспіль закладено вибухівку», поліція розпочала перевірку.

Згодом радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що на узбіччі дороги за маршрутом проходження організованої УПЦ (МП) хресної ходи в Києво-Святошинському районі Києва виявили два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат з димовими шашками. Силовики заявили про знешкодження двох ймовірних вибухових пристроїв.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що через виявлення вибухових пристроїв МВС заблокувало прохід хресної ходи по вулицях Києва.

25 липня в Міністерстві внутрішніх справ України закликали повідомляти правоохоронцям про виявлених провокаторів під час хресної ходи, яку організовує Українська православна церква (МП).

Хресна хода розпочалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня на заході країни – з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі-України, учасники обох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановане урочисте богослужіння.

Проте громадські активісти і ветерани бойових дій на Донбасі збирали підписи за заборону хресної ходи, бо переконані, що разом із вірянами прийдуть російські провокатори.

У поліції правоохоронці планують посилити заходи безпеки у місцях проведення хресної ходи, зокрема, силовики мають намір встановити понад 30 стаціонарних металошукачів біля Володимирської гірки 27 липня.

XS
SM
MD
LG