Доступність посилання

ТОП новини

Активісти в Києві закликали Росію розслідувати зникнення людей у Криму


Активісти провели в Києві акцію на підтримку Ервіна Ібрагімова й інших українців і кримських татар, зниклих в анексованому Росією Криму. Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода Крим.Реалії, близько 20 людей прийшли з плакатами «Де Ервін?» під посольство Росії в Україні.

Правозахисники, серед яких – представники громадської ініціативи «КримSOS», Меджлісу кримськотатарського народу, нещодавно звільнений із російського ув’язнення кримчанин Геннадій Афанасьєв, – у своїх виступах закликали Росію розслідувати факти насильницького зникнення людей у Криму.

На думку учасників акції, до цієї проблеми необхідно привертати увагу світової громадськості.

Після завершення акції її учасники прикріпили плакати на огорожу посольства. Сама будівля зачинена, табличка поруч вказує на будівельні роботи.

Про викрадення Ервіна Ібрагімова в Бахчисараї повідомили 24 травня 2016 року. Кримське управління Слідчого комітету Росії заявляє, що почалися пошуки зниклого кримчанина.

Родичі зниклого оголосили про винагороду в 1 мільйон рублів за його повернення.

Підконтрольний Росії прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська назвала три версії викрадення: викрадення з метою отримання викупу, комерційна діяльність Ібрагімова і «викрадення з метою дестабілізувати ситуацію в Криму, з наміром обмовити правоохоронні органи Криму».

Після анексії Криму Росією на території півострова почастішали випадки зникнення людей, переважно з числа кримських татар. При цьому в підконтрольному Росії Слідчому комітеті Криму стверджують, що «масових зникнень кримських татар на півострові немає».

XS
SM
MD
LG