Доступність посилання

ТОП новини

Луценко вручив підозру судді Вищого госпсуду Швецю – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральний прокурор України Юрій Луценко особисто вручив повідомлення про підозру судді Вищого господарського суду України Вікторові Швецю, повідомила прес-служба ГПУ.

Суддю підозрюють у вчиненні цілої низки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 383; ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України. В цих статтях ідеться про закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; свідомо неправдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину, зі штучним створенням доказів обвинувачення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; а також про свідомо неправдиве свідчення, вчинене з корисливих мотивів.

На виконання вимоги кримінального процесуального законодавства щодо порядку повідомлення судді про підозру цю процесуальну дію здійснив саме генеральний прокурор України, мовиться в повідомленні.

Вікторові Швецю було роз’яснено його права та обов’язки, передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України, та вручено пам’ятку про права та обов’язки підозрюваного, повідомили в ГПУ.

Відео: Генеральна прокуратура України

Наприкінці березня Служба безпеки України повідомляла про спільне з військовою прокуратурою затримання судді Вищого госпсуду Віктора Швеця на хабарі і відкриття кримінального провадження за статтею Кримінального кодексу України про «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». Але в суді відразу заперечили це повідомлення про затримання й заявили, що суддя далі перебуває на робочому місці, хоча «в нього існує приватний конфлікт, який виник із цивільно-правових відносин».

56-річний Віктор Швець є заслуженим юристом України, працює суддею Вищого господарського суду з 2007 року.

XS
SM
MD
LG