Доступність посилання

ТОП новини

ЄСПЛ припинив розгляд заяв 4 українців щодо викрадення родичів на Донбасі


Донбас, ілюстративне фото
Донбас, ілюстративне фото

Європейський суд з прав людини виключив з реєстру справ заяви чотирьох українців проти Росії та України щодо незаконного викрадення сепаратистами та утримування у полоні їхніх родичів. Про йдеться у рішенні суду, оприлюдненому сьогодні.

Скаргу на дії Росії та України, направлені до ЄСПЛ, потім були зупинені самими заявниками.

У заявах, зокрема, вказувалося на викрадення у ході подій на Донбасі родичів заявників.

«У різні дати родичі заявників були викрадені в ході подій у східній частині України. Пізніше заявники дізналися, що їхні родичі потрапили в полон сепаратистів. Всі ці особи були звільнені в різні дати в період з липня 2014 року по листопад 2015 року», – мовиться в рішенні.

Адвокат заявника 18 листопада 2015 року у листі повідомив, що заявники не мають наміру продовжувати розгляд заяви у ЄСПЛ.

«Заявники прямо заявили, що більше не хочуть продовжувати розгляд цих заяв. Суд також зазначає, що на даний час на розгляді суду перебуває низка справ з аналогічними фактами. Таким чином, суд матиме можливість визначити правові питання, пов’язані з цими випадками. Суд вважає, що подальший розгляд цих заяв не є виправданим, і вирішив виключити заяви з реєстру справ», – мовиться у рішенні суду.

Воєнні дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року. Дії сепаратистів підтримує Росія, не визнаючи наявність російських військових на сході України і стверджуючи, що мова йде про «добровольців».

XS
SM
MD
LG