Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко заявляє про прохання Онищенка надати йому відпустку до 6 вересня


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє про прохання депутата Ради Олександра Онищенка від групи «Воля народу» надати йому відпустку до 6 вересня. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Геращенко також опублікувала фото заяви Онищенка на ім’я голови Верховної Ради Андрія Парубія, у якій він просить надати йому щорічну оплачувану відпустку з 25 липня до 5 вересня.

Онищенко цього наразі не коментував.

Відповідно до календарного плану, п’ята сесія Верховної Ради України розпочинається у вересні, зокрема, на 6 вересня заплановане відкриття сесії, пленарні засідання.

5 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Тоді депутата в залі засідань Ради не було. Пізніше Онищенко заявив, що перебуває в Австрії, на тренуваннях напередодні Олімпіади. Генпрокурор уже підписав повідомлення про підозру Онищенку.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні з приводу реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За даними НАБУ, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG