Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: засуджений у Криму майданівець Костенко потребує операції на руці


Олександр Костенко
Олександр Костенко

Активіст Євромайдану Олександр Костенко, засуджений в анексованому Росією Криму і ув’язнений у колонії на російській території, потребує термінової операції, заявляє його адвокат Дмитро Сотников.

«Рентгенографія показала: зліва співвідношення у ліктьовому суглобі порушене. Суглобова щілина нерівномірно розширена. Променева кістка зміщена спереду. Ліктьова – деформована. Суглобові поверхні і ділянки кісток, прилеглих до суглоба, нерівномірно склерозовані. У кістках (епіфізах) є крайові кісткові розростання», – написав Сотников у Facebook.

При цьому він процитував висновок, виданий медиками виправної установи: «Рекомендовано: ЛФК лівої верхньої кінцівки. Ендопротезування лівого ліктьового суглоба в плановому порядку після звільнення (тому що роблять тільки в Москві і Петербурзі – примітка адвоката), при болях НПЗЗ – вітаміни ... Стаціонарного лікування не потребує».

Олександра Костенка утримують у колонії загального режиму ІК-5 у Кірово-Чепецьку Кіровської області Росії. Адвокат, за його твердженням, не може отримати інформацію про стан здоров’я свого підзахисного. У зв’язку з цим Дмитро Сотников подав позов, який зараз перебуває на розгляді в Жовтневому районному суді Кірова.

Олександра Костенка в анексованому Росією Криму засудили до 4,2 року ув’язнення. За версією слідства, 18 лютого 2014 року під час сутичок у Києві Костенко завдав тілесних ушкоджень співробітникові кримського спецпідрозділу «Беркут». крім того, його звинуватили у незаконному зберіганні зброї.

Костенко не визнав своєї провини. У кінці лютого 2016 року президія підконтрольного Росії Верховного суду Криму розглянула касаційну скаргу захисту Костенка і винесла рішення – «залишити судові акти без зміни, призначити шляхом поглинання більш суворого менш суворим покаранням 3 роки 6 місяців позбавлення волі».

XS
SM
MD
LG