Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина може розірвати угоду з ЄС щодо мігрантів – МЗС


Мевлют Чавушоглу
Мевлют Чавушоглу

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявляє, що його країна може вийти з угоди з ЄС, що має на меті обмеження потоку мігрантів, у випадку, якщо Брюссель не погодить безвізовий режим для турецьких громадян. Про це він сказав в інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

На думку Чавушоглу, обмеження потоку мігрантів у країни Євросоюзу працює «завдяки серйозним заходам», до яких вдалася Анкара. За його словами, якщо ЄС не погодить безвізовий режим для турецьких громадян, Туреччина може припинити свою участь у вирішенні міграційної кризи.

Як заявив глава турецького МЗС, Анкара очікує на відповідне рішення у жовтні, але досі не має «конкретної дати».

Раніше єврокомісар Ґюнтер Оттінґер назвав малоймовірним надання Туреччині безвізового режиму до кінця року з огляду на низку заходів, до яких турецька влада вдалася після спроби військового перевороту у країні всередині липня і які ЄС вважає недемократичними.

18 березня Туреччина і ЄС уклали угоду, що має на меті зменшення потоку мігрантів до Європи. У рамках цієї угоди Туреччина зокрема взяла на себе зобов’язання на гроші ЄС надавати притулок тим біженцям, які потрапили у Грецію через турецьку територію.

XS
SM
MD
LG