Доступність посилання

ТОП новини

Суд обирає Єфремову запобіжний захід (запис трансляції)


Олександр Єфремов у Печерському районному суді Києва
Олександр Єфремов у Печерському районному суді Києва

У Печерському районному суді Києва розпочалося засідання щодо обрання колишньому керівнику парламентської фракції Партії регіонів, екс-голові Луганської облдержадміністрації Олександру Єфремову запобіжного заходу.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, біля будівлі суду зібралося близько півсотні людей, вони тримають в руках плакат «Реваш не пройде!».

30 липня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що колишній голова парламентської фракції Партії регіонів та екс-голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов затриманий за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Луценко згодом повідомив, що після затримання Єфремова доправили до слідчого ізолятора СБУ. В партії «Опозиційний блок», членами якої є багато колишніх однопартійців Єфремова, його затримання назвали «репресіями проти опозиції».

Навесні цього року Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти Єфремова, відкрите за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Печерський районний суд Києва також вирішив повернути Єфремову заставу в сумі 60 тисяч 900 гривень. Водночас проти Єфремова розглядається провадження щодо заволодіння державними коштами та голосування за «диктаторські закони».

XS
SM
MD
LG