Доступність посилання

ТОП новини

Росія: прокуратура визнала законним присвоєння імені Кадирова мосту в Петербурзі


Банер на мосту, якому дали ім'я Ахмата Кадирова, Петербург, Росія
Банер на мосту, якому дали ім'я Ахмата Кадирова, Петербург, Росія

У Росії прокуратура не знайшла порушень антикорупційного законодавства у постанові про присвоєння імені Ахмата Кадирова мосту через Дудергофський канал у Петербурзі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Законодавчих зборів міста Борис Вишневський, який отримав відповідь відомства на відповідний запит.

Вишневський звернув увагу прокуратури на те, що губернатор Петербурга Георгій Полтавченко підписав постанову про присвоєння імені мосту за день до зазначеної у ньому дати.

20 липня уповноважені представники ініціативної групи партії «Яблуко» Борис Вишневський та Анатолій Голов також подали в Петербурзьку міську виборчу комісію нову заявку на проведення референдуму проти моста імені Ахмата Кадирова.

15 червня губернатор Петербурга Георгій Полтавченко підписав постанову про присвоєння мосту імені Ахмата Кадирова. 30 червня цю ініціативу – з перевагою в один голос – схвалила Топонімічна комісія.

Це рішення викликало у Росії широкий громадський резонанс. 90 тисяч жителів Петербурга підписали петицію проти такої назви. У місті пройшли кілька акцій протесту.

XS
SM
MD
LG