Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про нові порушення Мінських угод


Бойовик біля решток донецького аеропорту, архівне фото
Бойовик біля решток донецького аеропорту, архівне фото

У прес-центрі штабу антитерористичної операції, що триває на частині сходу України проти підтримуваних Росією збройних сепаратистів і російських військ, повідомили, що від початку доби і впродовж дня підрозділи українських військ були обстріляні станом на 18-у годину 22 рази.

Як повідомила речник АТО Ірина Баранова, на донецькому напрямку з мінометів калібру 82 міліметри та кулеметів великого калібру окупанти били по населених пунктах у районі Авдіївки та на околицях Горлівки, поблизу Троїцького та Невельського. Також противник застосовував кулемети, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю поблизу Луганського. Наразі, вже по обіді, триває активне протистояння між бойовиками та українськими військовими в районі Авдіївки, Опитного та Луганського, повідомила речник.

На маріупольському напрямку ще до світанку бойовики обстріляли з гранатометів опорні пункти сил АТО в Новомихайлівці. Вогонь вівся з мінометів калібру 82 міліметри та стрілецької зброї в Гнутові та Красногорівці. Крім цього, серед дня поблизу населеного пункту Тарамчук противник стріляв зі стрілецької зброї.

А на луганському напрямку вдень зберігалося відносне затишшя, заявили у прес-центрі штабу АТО.

Донецькі сепаратисти ще вдень заявляли про обстріли їхніх позицій українськими силовиками з артилерії калібрів 122 і 152 міліметри, мінометів калібру 82 і 120 міліметрів, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів і стрілецької зброї. За їхніми словами, були обстріляні їхні позиції в Горлівці та її околицях Зайцеві й Широкій Балці, в Ясинуватій і селах Мінеральному, Веселому і Спартаку, в селищах Луганському й Олександрівці на західній околиці Донецька, Куйбишевському й Петровському районах Донецька та на території аеропорту, а на півдні окупованої частини Донеччини в селах Білій Кам’янці, Новоласпі, Ужівці (колишньому Ленінському), Сосновському, Пікузах (колишньому Комінтернові) і Саханці. Всього за всю попередню добу по позиціях угруповання «ДНР» було зроблено 853 постріли, заявили донецькі сепаратисти.

Луганські сепаратисти ще зранку заявляли про два обстріли позицій їхнього угруповання «ЛНР» за всю попередню добу – в селищі Калинові з гранатометів, а в районі «пам’ятника князеві Ігорю» на окупованій території неподалік Станиці Луганської – з 82-міліметрового міномета.

Підтримувані Росією збройні сепаратистські угруповання «ДНР» і «ЛНР» Генеральна прокуратура України визнала терористичними.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG