Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: депутата міськради, обвинуваченого в ДТП з тяжкими наслідками, відпустили під особисте зобов’язання


Центрально-міський районний суд Кривого Рогу обрав запобіжний захід щодо депутата Криворізької міської ради Юлія Морозова (фракція партії «Сила людей»), звинуваченого в скоєнні ДТП з тяжкими наслідками, – особисте зобов’язання (підписка про невиїзд).

Сторона обвинувачення подавала клопотання про внесення обвинуваченим грошової застави в понад 240 тисяч гривень, та суд клопотання не підтримав, підтвердили в суді.

Депутатові також обмежили право на керування автом терміном на 2 місяці.

Рішенню суду передувала акція протесту, на якій однопартійці Юлія Морозова вимагали «припинити політичне переслідування» депутата. У руках вони тримали плакати з написами на кшталт «Вілкул замовив Морозова».

27 липня просто на сесії Криворізької міськради депутатові міськради, правозахисникові та журналісту Юлієві Морозову поліція вручила підозру у скоєнні кримінального злочину і повістку до правоохоронних органів. Його звинувачують у скоєнні ДТП, в якому важко потерпіла людина. Інцидент стався ще в грудні минулого року.

Юлій Морозов, що є депутатом від фракції «Сили людей», яка є опозиційною до чинного мера, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула, заявляє, що весь цей час йому не присилали ніяких повісток. Він вважає справу «замовною і політичною», своєї провини в ДТП не визнає, однак не заперечує, що матеріально допоміг потерпілій в аварії жінці.

Водночас у поліції Кривого Рогу поінформували, що щодо депутата Криворізької міської ради було порушене кримінальне провадження за ч. 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху, в результаті якого постраждала людина).

Дорожньо-транспортна пригода з участю депутата сталась у грудні минулого року: за даними правоохоронців, його авто підрізало маршрутне таксі, в якому через це впала й покалічилась літня пасажирка.

XS
SM
MD
LG