Доступність посилання

ТОП новини

У Києві суд відмовився скасувати домашній арешт кримського екс-депутата Ганиша


Василь Ганиш у суді, архівне фото
Василь Ганиш у суді, архівне фото

Дніпровський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання про скасування домашнього арешту колишнього депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

Таким чином, суд відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту.

Обвинувачений обґрунтував скасування цього запобіжного заходу тим, що його літня мати – хвора і потребує його опіки, а домашній арешт не дозволяє Ганишу надавати таку допомогу.

При цьому прокурор Петро Коваленко виступив проти задоволення клопотання.

Після короткої наради суд відмовив в задоволенні клопотання Ганиша. Судді послалися на тяжкість статті, по якій Ганишу пред’явленні звинувачення, і на побоювання, що підсудний покине територію, підконтрольну Україні. Це рішення не підлягає оскарженню.

До цього на суді допитали свідка обвинувачення – журналіста телеканалу ATR Шевкета Наматуллаєва, який є автором відеосюжету щодо ухвалення російської «Конституції» Криму в квітні 2014 року, в якому фігурує Ганиш.

Процес у справі Ганиша продовжиться 5 вересня.

Василя Ганиша затримали 28 квітня 2015 року за виїзді з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишній депутат був узятий під варту, оскільки перебував у розшуку, а Генпрокуратура України винесла йому підозру в скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму і цим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Також політику інкримінують те, що він 11 квітня 2014 року голосував за ухвалення російської конституції Криму на засіданні російського парламенту Криму.

Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним в залі кримського парламенту, хто проголосував проти проведення «референдуму». На його думку, звинувачення в державній зраді є необґрунтованими.

XS
SM
MD
LG